Over Wurkjouwer

Bij Wurkjouwer richten we ons specifiek op activiteiten. Met als doel de deelnemer in beweging te krijgen, te ontwikkelen en weer mee(r) te laten doen in de maatschappij. Wurkjouwer is een samenwerking met de gemeente De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân.

Activiteiten
De activiteiten bij Wurkjouwer bestaan onder andere uit het leren en gebruiken van de Nederlandse taal. Voor anderstaligen. En het creatief bezig zijn om de talenten weer te ontplooien. Daarnaast hebben we diverse projecten zoals een fietsenmakerij, een moestuin en het opknappen van meubilair. Ook voert Wurkjouwer werkzaamheden uit voor het WMO loket.

In beweging
We willen graag dat iedereen in beweging komt, zich ontwikkelt en weer mee kan doen in de maatschappij. Wurkjouwer is hier een belangrijke schakel in en heeft vestigingen in Haskerhorne, Lemmer en Sneek.

Na Wurkjouwer
Wanneer een traject bij Wurkjouwer afgerond is, wordt Pastiel ingeschakeld. Zij begeleiden mensen met als einddoel een betaalde baan. De kandidaten stromen dan via Pastiel door naar de arbeidsmarkt. Waar dit niet mogelijk is, wordt er gekeken of vrijwilligerswerk tot de mogelijkheden behoort.