Fokke combineert zijn hobby met werk

Fokke is nu vijf maanden aan het werk bij Wurkjouwer in Sneek. Het gaat gelukkig steeds beter met hem. Dankzij Wurkjouwer krijgt hij weer ritme in zijn leven. Het is een mooie opstap voor hem om straks weer aan het werk te gaan.

Structuur

FokkeFokke: “Er is een periode in mijn leven geweest dat het helemaal niet goed met mij ging. Na de middelbare school heb ik een technische opleiding gevolgd. De Middelbaar Technische School (MTS). Daarna ben ik gaan studeren aan de Hogere Technische School (HTS). Door persoonlijke omstandigheden heb ik de opleiding niet afgerond. Ik kwam thuis te zitten. Dat was zo’n zes jaar geleden. Een jaar geleden heb ik contact opgenomen met Pastiel. Daar moest ik heen vanwege de bijstand die ik ontvang. Dat ging niet goed. Ik zat daar niet op mijn plek. Na een half jaar heb ik contact gezocht met het regioteam. Zij hebben mij geholpen aan een plek bij Wurkjouwer. Ik was daar eerst wel wat kritisch over. Het is een plek voor vrijwilligers, voor langere duur. Ik zag dat niet meteen zitten. Uiteindelijk heeft het heel positief uitgepakt voor mij. Wurkjouwer brengt mij veel. Onder andere structuur en ritme. Het helpt mij om straks verder te kunnen. En werk te vinden in het reguliere bedrijfsleven.

Hobby en werk combineren

Binnen Wurkjouwer wordt ik overal ingezet. Ik ben hier begonnen in het hout en metaal. Ik maakte dingen na van tekeningen en foto’s. Dat ging heel goed. Ik wilde graag mijn kennis die ik tijdens mijn opleiding had opgedaan in de praktijk brengen. Mijn specialisme is vooral met computers werken. En dat doe ik nu. Ik ben bezig met 3D-printen. Samen met een andere deelnemer. Zo print ik onderdelen voor drones. Thuis heb ik meerdere drones. Deze bouw ik zelf. Zo combineer ik mijn technische achtergrond met mijn hobby. Ik deel mijn kennis graag met anderen. Ik vind het leuk om mensen iets te leren.

Op zoek naar een baan

Mijn coach van Wurkjouwer stimuleert mij om een baan te zoeken. Hij legt contacten voor mij bij elektronicabedrijven. Ik wil mijn technische kennis graag in de praktijk brengen. Ik heb al gekeken naar verschillende vacatures. Maar voordat het zover is ben ik nog aan het opbouwen. Ik werk hier inmiddels drie dagen. Binnenkort ga ik naar vier. Ik ben op de goede weg. Als het mij straks lukt om vijf dagen te werken, dan ben ik er klaar voor om bij een bedrijf te gaan werken!”