Auke kijkt uit naar de toekomst

Auke: “Ze kijken bij Wurkjouwer naar waar ik goed in ben!”

Auke werkt vijf maanden bij Wurkjouwer in Sneek. Hij heeft een periode thuis gezeten. Op een gegeven moment werd hij bij Pastiel geplaatst. Daar moest hij werkzaamheden doen achter de lopende band. Dat was niet zijn ding. Toe is hij alsnog via de gemeente aangemeld bij Wurkjouwer. 

Auke: “Toen ik hier binnenkwam is er gekeken naar mijn achtergrond. 13 jaar lang ben ik timmerman geweest in de bouw. Het vak heb ik grotendeels geleerd in de praktijk. Ik werkte vier dagen en één dag in de week ging ik naar school. Toen de crisis uitbrak ging niet goed met het bedrijf. Ik ben toen ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen. En vervolgens in de ziektewet beland. En nu werk ik hier, bij Wurkjouwer. Wurkjouwer geeft mij structuur en richting aan mijn leven. Ik heb nu iets om handen. Mijn voornaamste doel is om weer werk te vinden. Momenteel werk ik aan een bouwkeet. Deze verbouw ik tot een logeerverblijf. Gezien mijn achtergrond is dat ook een logische keuze. Ik heb altijd met mijn handen gewerkt.

zagen Toekomst

Na Wurkjouwer zou ik graag verder willen in de bouw. Ik zit nu hier om te kijken welke opties er zijn. De medewerkers van Wurkjouwer kijken samen met mij wat voor werk passend zou zijn. Stap voor stap onderzoek ik de mogelijkheden. In het verleden heb ik ook nog een in de brandpreventiesector gewerkt. Hierbij moet je denken aan gebouwen brandveilig maken. Bijvoorbeeld muren afwerken met brandwerende materialen. Of boven plafonds brandvertragende schuimen plaatsen. Dat vond ik erg leuk om te doen. De eisen rondom brandpreventie worden steeds hoger. Dat is wel positief. Daardoor is er wel werk in te vinden. Ik hoop dat ik in die sector weer aan de slag kan! Hopelijk vind ik met een duwtje in de rug van Wurkjouwer weer werk in die richting.

Doen waar je goed in bent

Ik ben heel positief over Wurkjouwer, het is een mooi initiatief. De medewerkers van Wurkjouwer staan altijd open voor vragen en suggesties. Ik heb het idee dat het niet alleen mij, maar ook andere mensen helpt. Er zit beweging in. Zo heb ik net gehoord dat er iemand is uitgestroomd naar Empatec als lasser. Het contact met de andere deelnemers van Wurkjouwer die hier ook aan het werk zijn is goed. Ze kijken bij Wurkjouwer naar waar ik goed in ben!”