Wurkjouwer Haskerhorne heeft een top samenwerking met de Gemeente De Fryske Marren!

Mijn naam is Coby Jonker en ik werk bij Wurkjouwer Sneek. Ik neem jullie mee met een hand- en spandienst (zorg- en klusservice) van de Gemeente De Fryske Marren. Deelnemers van Wurkjouwer voeren de klus uit. Dit keer is het een stortklus.

Liefde is? …Elkaar helpen!

Op Valentijnsdag heeft Gerry Hoekstra (trajectbegeleider) de planning gemaakt. Dit keer gaan Hylke, Guran, Nelson en nog een medewerker de klus klaren. Hylke (voorman) drinkt zijn thee nog even op en dan vertrekt hij samen met z’n collega’s in de klusbus van de Wurkjouwer naar de klant.

Dankbaar is de klant

Ze zijn met de bus aangekomen bij de 30-jarige Jessica, woonachtig in Joure. Hylke neemt polshoogte bij de vrouw om te kijken wat er allemaal naar de stort moet. Een stralende Jessica geeft aan dat ze enorm blij is dat ze zo snel geholpen wordt! “Nu kan ik weer verder,” zegt Jessica. Na een uur zijn alle spullen uit het appartement van Jessica gehaald en is het in de bus geladen.

Een dienst voor een klein prijsje

Hylke maakt de bon voor de klant nog even op, want de dienst is niet gratis. Er wordt €5,- per uur gerekend en voor een dagdeel €15,-. Eventuele stortkosten zijn voor rekening van de klant.

De spullen worden nu naar de stort van Joure gebracht.

Iedereen blij

De inwoners van De Fryske Marren zijn enorm blij dat ze laagdrempelig bij de gemeente om hulp kunnen vragen. Het geeft de deelnemers van Wurkjouwer Haskerhorne een goed gevoel dat ze iemand hebben kunnen helpen en ze leren hierdoor ook vaardigheden. En de gemeente is enthousiast dat ze mensen bij elkaar kunnen brengen.