Feestelijke opening Wurkjouwer Haskerhorne

Tot voor kort was Wurkjouwer gevestigd in een pand op het industrieterrein in Joure. Het huurcontract liep af en het werd tijd voor een volgende stap: een nieuwe locatie.

Verhuizen
Vestigingsleider Menno Zwarts: “Op een gegeven moment viel ons oog op een voormalige basisschool in het centrum van Haskerhorne. Wij trainen mensen en leiden hen op. Een oude basisschool gebruiken met als nieuw doel mensen opleiden leek ons dan ook fantastisch. We zijn ontzettend trots op onze nieuwe locatie. En op de samenwerking met verschillende partijen, waaronder het Friesland College. Maar het meeste trots zijn wij op onze deelnemers! De afgelopen maanden zijn er maar liefst negentien deelnemers uitgestroomd naar werk.”

Feestelijke opening
Bij een nieuw pand hoort een feest volgens het team van Wurkjouwer. Vandaag was het dan ook zover. Naast de Wurkjouwer deelnemers waren ook Klaas Ybema, beleidsadviseur De Fryske Marren en Luciënne Boelsma, wethouder De Fryske Marren aanwezig. Klaas Ybema heeft de vlag gehesen. Gelijktijdig hebben de directeur en de wethouder samen met Wurkjouwer deelnemer Kndsamy symbolisch duiven losgelaten. Daarmee was het nieuwe pand officieel geopend. Na afloop waren ook de dorpsbewoners uit Haskerhorne welkom om het nieuwe pand te bezichtigen.